Grate the chocolate on a fine grater. Prepare the soufflé mold and whisk. Preheat the oven to 190℃.
Натрите шоколад на мелкой терке. Подготовьте форму для суфле, венчик для взбивания. Разогрейте духовку до 190 ℃.
Grease the mold with butter and sprinkle with 10 g of sugar. Combine flour, soft butter, salt in a bowl and knead the dough. The dough will be sticky, but do not add more flour.
Смажьте форму сливочным маслом и обсыпьте 10 г сахара. Соедините в миске муку, мягкое сливочное масло, соль и замесите тесто. Тесто получится липким, но муки больше не добавляйте.
Heat the milk together with 40 g of sugar. Add the flour mixture to the warm milk and stir until it is completely dissolved. Cook for 2-3 minutes over low heat until completely thickened.
Нагрейте молоко вместе с 40 г сахара. Добавьте в теплое молоко мучную смесь и мешайте до полного ее растворения. Готовьте 2-3 минуты на маленьком огне до полного загустения.
Add grated chocolate and stir until smooth. Then remove the chocolate mixture from the heat and let it sit for 2-4 minutes.
Добавьте тертый шоколад и помешивайте до однородной массы. Затем снимите шоколадную смесь с огня и дайте ей постоять 2-4 минуты.
Separate the yolks from the whites. Add the yolks to the chocolate mixture and stir them in with a whisk. The resulting soufflé preparation can be left in the refrigerator, where it will be stored for up to 7 days, and the dessert soufflé itself can be made before serving. It is keeping this mixture in the refrigerator for some time that gives the soufflé a “molten” effect, “molten” in French.
Отделите желтки от белков. Добавьте желтки в шоколадную смес и вмешайте их с помощью венчика. Полученную заготовку для суфле можно оставить в холодильнике, где она будет храниться до 7 дней, а сам десерт-суфле сделать перед подачей на стол. Именно нахождение этой смеси в холодильнике какое-то время придает суфле «расплавленный» эффект, по-французски «molten».
Beat the whites with 20 g of sugar until stable foam. Carefully add the whites to the chocolate mixture and stirring from bottom to top with a spatula until the mixture is smooth.
Взбейте белки с 20 г сахара до устойчивой пены. Осторожно добавьте белки к шоколадной массе и мешая снизу-вверх лопаткой доведите смесь до однородности.
Fill the mold almost to the brim with chocolate mixture. Place in the oven, preheated to 190 ℃. Bake for 17-20 minutes. Before serving, sprinkle the soufflé with powdered sugar.
Заполните форму шоколадной массой почти до краев. Поставьте в духовой шкаф, предварительно разогретый до 190 ℃. Выпекайте 17-20 минут. Перед подачей посыпьте суфле сахарной пудрой.
The soufflé always rises beautifully during baking, so serve it immediately after baking.
Суфле всегда красиво поднимается в процессе выпекания, поэтому подавайте его сразу же после выпекания.