Soak the rice in water, ridding it of starch, wash the meat in cold water, sort out the dried fruits and pour over boiling water, peel the vegetables.
Рис вымочите в воде, избавив его от крахмала, мясо вымойте в холодной воде, сухофрукты переберите и обдайте кипятком, овощи очистите от шелухи.
Cut the washed meat into small pieces, chop the carrots into strips, cut the onion into half rings. Pour vegetable oil into the cauldron in which you will cook the pilaf and place it on the stove to fry the pork in it until golden brown. Add carrots and onions to the meat and continue frying the mixture for 2-3 minutes. Add chopped dried apricots to the cauldron with the meat and continue to fry the dish for another 5 minutes.
Вымытое мясо нарежьте небольшими кусочками, морковь измельчите соломкой, лук нарежьте полукольцами. В казан, в котором будете готовить плов, налейте растительное масло и отправьте на плиту обжаривать в нем свинину до образования золотистого вида. Присоедините к мясу морковь и лук, продолжайте обжаривать массу в течение 2-3 минут. Добавьте измельченную курагу в казан к мясу и продолжайте обжаривать блюдо еще в течение 5 минут.
Place previously soaked rice on top of the meat with dried apricots and smooth it out. Fill with water 2 cm above the level of the rice and place the unpeeled head of garlic in it. Cover the cauldron with a lid and simmer the pilaf over low heat for 50 minutes until cooked.
Сверху на мясо с курагой выложите ранее вымоченный рис, разровняйте его. Залейте водой на 2 см выше уровня риса и опустите в него неочищенную головку чеснока. Накройте казан крышкой и варите плов на медленном огне в течение 50 минут до готовности.
Serve hearty pilaf with pork and dried apricots hot, garnished with chopped herbs and a salad of fresh vegetables.
Сытный плов со свининой и курагой подавайте в горячем виде, украсив измельченной зеленью и дополнив салатом из свежих овощей.