Peel the onion and garlic, wash and finely chop. Rinse the mushrooms and cut into strips. Wash the potatoes, peel and grate on a fine grater.
Очистите лук и чеснок от шелухи, помойте и мелко нарежьте. Грибы ополосните и нарежьте соломкой. Картофель помойте, почистите и натрите на мелкой терке.
Place the frying pan on the fire, pour a small amount of vegetable oil and lightly fry the onions. Then add the champignons, stir and simmer over low heat for 3 minutes. Add salt and spices to taste.
Поставьте сковороду на огонь, налейте небольшое количество растительного масла и слегка обжарьте репчатый лук. Затем добавьте шампиньоны, перемешайте и тушите на небольшом огне в течение 3 минут. Добавьте соль и специи по вкусу.
Salt the grated potatoes and let stand for a while. Drain off the juice. Add egg, flour, fried champignons and onions to the potatoes. Mix the whole mass thoroughly.
Натертый картофель посолите и дайте немного постоять. Слейте выделившийся сок. Добавьте к картошке яйцо, муку, обжаренные шампиньоны с луком. Тщательно перемешайте всю массу.
Pour vegetable oil into a heated frying pan and use a spoon to place the dough in the form of pancakes onto the frying pan. Fry on each side for 3-4 minutes over medium heat. Add oil before each new batch of potato pancakes.
На разогретую сковороду налейте растительное масло и с помощью ложки выкладывайте тесто в виде оладий на сковороду. Обжаривайте с каждой стороны по 3-4 минуты на среднем огне. Перед каждой новой партией драников подливайте масла.
Serve hot or cold pancakes along with sour cream and fresh herbs.
Подавайте горячие или холодные драники вместе со сметаной и свежей зеленью.