Soak dried apricots 2-3 hours before cooking.
Замочите курагу за 2-3 часа до готовки.
In a deep bowl, combine the cream and sugar and beat until a stable white mass forms. Grind the nuts and dried apricots, add to the sugar-cream mixture and stir.
В глубокой миске смешайте сливки с сахаром и взбейте до образования устойчивой белой массы. Измельчите орехи и курагу, добавьте в сахарно-сливочную смесь и перемешайте.
Transfer the mixture into a mold and place in the freezer for several hours. Remove and stir occasionally to prevent ice crystals from forming.
Переложите массу в форму и поставьте в морозилку на несколько часов. Периодически доставайте и перемешивайте, чтобы не образовались кристаллы льда.
Use a special round dessert spoon to scoop out the soufflé ice cream. Before serving, garnish with fresh berries or sliced fruit.
Выкладывайте мороженое-суфле специальной круглой ложкой для десертов. Перед подачей украсьте свежими ягодами или нарезанными фруктами.