Rinse the meat thoroughly with cold water, peel the vegetables and remove excess dirt.
Мясо тщательно промойте холодной водой, овощи очистите и удалите с них излишки грязи.
To prepare pilaf, cut the necessary ingredients, namely lamb into medium cubes, onions into half rings, carrots into thin strips. Pour vegetable oil into the cauldron in which you will cook the pilaf and heat it over high heat until the first smoke appears. Place the chopped meat in a cauldron and fry it until golden brown.
Для приготовления плова нарежьте необходимые ингредиенты, а именно баранину – средними кубиками, лук – полукольцами, морковь – тонкой соломкой. В казан, в котором будете готовить плов, налейте растительное масло и поставьте на сильный огонь разогреваться до появления первого дыма. Выложите в казан нарубленное мясо и обжаривайте его до появления золотистой корочки.
Add chopped onion to the meat and continue to fry the mixture until golden brown, stirring the ingredients occasionally. Next, add chopped carrots, cilantro seeds, chopped cumin, ground red and black pepper, salt and mix everything thoroughly. Pour water over the meat and vegetables, bring the dish to a boil, and, turning the heat to low, continue to simmer for 1 hour.
К мясу присоедините измельченный лук и продолжайте обжаривать массу до румяности, периодически помешивая ингредиенты. Далее добавьте измельченную соломкой морковь, семена кинзы, измельченную зиру, молотый красный и черный перец, соль и тщательно все перемешайте. Залейте мясо с овощами водой, доведите блюдо до кипения, и, сделав маленький огонь, продолжайте тушить в течение 1 часа.
After the time has passed, place the garlic cut side down over the meat and vegetables, place the rice on top, add hot water above the level of the rice and cook the pilaf over high heat until the liquid has completely evaporated. After the water has evaporated, collect the rice in a mound, make several holes in it and, covering with a lid, continue to cook the rice over low heat for another 40 minutes until fully cooked.
По истечении времени опустите к мясу и овощам чеснок срезом вниз, сверху выложите рис, долейте горячей воды выше уровня риса и на большом огне варите плов до полного испарения жидкости. После испарения воды соберите рис горкой, сделайте в нем несколько отверстий и, накрыв крышкой, на медленном огне продолжайте варить рис еще в течение 40 минут до полной готовности.
Serve crumbly pilaf with juicy meat and garlic hot, accompanied by a salad of fresh vegetables.
Рассыпчатый плов с сочным мясом и чесноком подавайте в горячем виде, дополнив салатом из свежих овощей.