Before kneading the dough, be sure to sift the flour, sort the cherries, remove the seeds from the berries and wash thoroughly in water.
Муку перед замешиванием теста обязательно просейте, черешню переберите, удалите из ягод косточки и тщательно помойте в воде.
Cover the cherries with sugar and set aside to release the juice. In a deep bowl, combine the previously sifted flour, chicken eggs, butter, water and milk and mix the ingredients thoroughly with a spoon. Then knead the dough with your hands until it becomes elastic and moves away from the walls of the dish. Cover the finished dough with a towel and set aside for 10-15 minutes. Strain the cherries and sugar through a colander, pour the juice into a separate bowl.
Засыпьте ягоды черешни сахаром и отложите в сторону для выделения сока. В глубокой посуде соедините ранее просеянную муку, куриные яйца, масло, воду и молоко и тщательно перемешайте ингредиенты ложкой. Затем месите тесто руками до состояния эластичности и отхождения от стенок посуды. Готовое тесто накройте полотенцем и отложите в сторону на 10-15 минут. Вишню с сахаром процедите через дуршлаг, сок слейте в отдельную посуду.
Divide the finished dough into 3 parts and start making dumplings. Take one part of the dough, roll it into a round thin layer no more than 3 mm thick and, stepping back from the edge 2 cm, place the cherries on one half of the dough in a row of 2-3 pieces at a distance of 2-3 cm from each other. Cover the dough with the filling with the other free half and cut the dumplings using a special knife. Pinch the edges of the dumplings by dusting them with a small amount of flour. Follow similar steps with all dough and filling.
Готовое тесто разделите на 3 части и приступайте к лепке вареников. Возьмите одну часть теста, раскатайте в круглый тонкий пласт толщиной не более 3 мм и, отступив от края 2 см, разложите на одну половину теста черешню в ряд по 2-3 штуки на расстоянии 2-3 см друг от друга. Второй свободной половиной накройте тесто с начинкой и нарежьте вареники с помощью специального ножа. Края вареников защипните, припудрив небольшим количеством муки. Проделайте аналогичные шаги со всем тестом и начинкой.
Fill a saucepan with 2.5 liters of water, put it on the fire and bring the water to a boil. Then place the molded dumplings with cherries in boiling water and cook them for 3-4 minutes until the dough is ready. Place the prepared dumplings in a serving bowl and pour over the cherry sugar syrup.
Наберите в кастрюлю 2,5 литра воды, поставьте на огонь и доведите воду до кипения. Затем опустите в кипяток слепленные вареники с черешней и варите их в течение 3-4 минут до готовности теста. Выложите готовые вареники в порционную посуду и полейте вишневым сахарным сиропом.
Serve lush dumplings stuffed with cherries warm, sprinkled with powdered sugar and topped with whipped cream or sour cream.
Пышные вареники с начинкой из черешни подавайте в теплом виде, посыпав сахарной пудрой и дополнив взбитым кремом или сметаной.