If necessary, peel the lard from the skin, peel the onions and garlic and wash thoroughly.
Сало при необходимости очистите от кожи, лук и чеснок очистите от шелухи и тщательно помойте.
Take a saucepan in which you will cook lard with herbs, and add 1.5 liters of water, garlic, peppercorns, thyme, rosemary, 1 tbsp. Provençal herbs and onion cut into 4 parts. Add salt until the water is salty enough. Cook the onion and garlic in the herbs for about 30 minutes.
Возьмите кастрюлю, в которой будете варить сало с травами, и добавьте в нее 1,5 л воды, чеснок, перец горошком, тимьян, розмарин, 1 ст.л. прованских трав и разрезанный на 4 части лук. Добавьте соль, чтобы вода была достаточно соленой. Варите лук и чеснок в травах примерно 30 минут.
Add the washed and peeled lard to the pan with the vegetables, turn the heat to moderate and cook for 1 hour. Then remove the pan from the stove, leave the lard in the pan to cool in the broth.
Вымытое и очищенное сало добавьте в кастрюлю к овощам, сделайте умеренный огонь и варите в течение 1 часа. Затем уберите кастрюлю с плиты, сало оставьте в кастрюле остывать в бульоне.
When the lard has cooled, remove from the pan, pat dry with a paper towel and sprinkle with the remaining herbes de Provence. Carefully wrap the prepared lard in cling film and refrigerate for 3 hours, or preferably overnight.
Когда сало остынет, достаньте из кастрюли, обсушите бумажным полотенцем и посыпьте оставшимися прованскими травами. Тщательно заверните готовое сало в пищевую пленку и отправьте в холодильник на 3 часа, а лучше на ночь.
Cut the spicy boiled lard in Provencal herbs into thin slices and serve as a snack dish with horseradish and mustard or as an addition to boiled or baked potatoes.
Пряное отварное сало в прованских травах нарежьте тонкими ломтиками и подавайте в качестве закусочного блюда с хреном и горчицей или в качестве дополнения к вареной или печеной картошке.