Sort the dried fruits, rinse thoroughly with cold water and pour over boiling water, soak the rice in water to release the starch.
Сухофрукты переберите, тщательно промойте холодной водой и обдайте кипятком, рис вымочите в воде для выделения крахмала.
Fill a saucepan with 2-3 liters of water. Salt the water and place the pan on the stove, bring to a boil. Place previously washed rice in boiling water and cook for 10-12 minutes, stirring occasionally. Place the finished rice in a colander, rinse with cold water and place back into the pan.
Наберите в кастрюлю 2-3 литра воды. Воду посолите и поставьте кастрюлю на плиту, доведите до кипения. Опустите в кипящую воду ранее вымытый рис и варите его в течение 10-12 минут, периодически помешивая. Готовый рис откиньте на дуршлаг, ополосните холодной водой и переложите обратно в кастрюлю.
Place the previously washed dried fruits in a frying pan heated with butter, add sugar and cloves and fry the fruit mass in the frying pan for 2-3 minutes. Place lightly fried dried fruits in a saucepan with rice and mix the ingredients, sprinkling the dish with cinnamon and seasoning with butter if desired.
Вымытые ранее сухофрукты выложите на разогретую со сливочным маслом сковороду, добавьте к ним сахар и гвоздику и обжаривайте фруктовую массу на сковороде в течение 2-3 минут. Слегка обжаренные сухофрукты переложите в кастрюлю с рисом и перемешайте ингредиенты, посыпав блюдо корицей и сдобрив сливочным маслом по желанию.
Decorate Lenten sweet pilaf with prunes, dried apricots and raisins with chopped nuts and honey.
Постный сладкий плов с черносливом, курагой и изюмом украсьте измельченными орехами и медом.