Sort the red currant berries and remove them from the branches, wash them from dirt and dust. Be sure to sift the flour before kneading the dough.
Ягоды красной смородины переберите и удалите с веточек, помойте от грязи и пыли. Муку обязательно просейте перед замешиванием теста.
Pour kefir, soda, sugar and salt into the deep bowl in which you will knead the dough and mix the ingredients thoroughly. Then gradually add the previously sifted flour and knead the dough until elastic and comes away from the walls of the dish. Sprinkle red currants with sugar and set aside.
В глубокую посуду, в которой будете месить тесто, налейте кефир, соду, сахар и соль и тщательно перемешайте ингредиенты. Затем постепенно вводите ранее просеянную муку и месите тесто до эластичности и отставания от стенок посуды. Ягоды красной смородины посыпьте сахаром и отложите в сторону.
Roll out the finished dough into a thin round layer no more than 5 mm thick and cut out circles in it using a glass. Place berry filling on each circle of dough and form dumplings, pinching the edges of the dough. Follow similar steps with all dough and filling.
Готовое тесто раскатайте в круглый тонкий пласт толщиной не более 5 мм и вырежьте в нем кружочки с помощью стакана. На каждый кружочек теста выложите ягодную начинку и формируйте вареники, защипывая края теста. Проделайте аналогичные шаги со всем тестом и начинкой.
Serve homemade dumplings with sweet and sour redcurrant filling with berry syrup, whipped cream or sour cream.
Домашние вареники с кисло-сладкой начинкой из красной смородины подавайте с ягодным сиропом, взбитыми сливками или сметаной.