Peel the onion and chop. Squeeze the sauerkraut from the brine and chop finely. Heat the water to boiling water.
Очистите лук, измельчите. Отожмите квашеную капусту от рассола, мелко нашинкуйте. Нагрейте воду до состояния кипятка.
Pour flour into a deep bowl and gradually add boiled hot water. Salt and add butter. Knead the dough. Wrap in cling film and leave for 30-40 minutes.
В глубокую миску всыпьте муку, вливайте понемногу кипяченую горячую воду. Посолите, добавьте сливочное масло. Замесите тесто. Оберните в пищевую пленку, оставьте на 30-40 минут.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Fry the chopped onion until soft, add the cabbage. Season with pepper and cook, stirring, for about 10 minutes. Leave to cool.
Разогрейте сковородку, влейте растительное масло. Обжарьте измельченный лук до мягкости, добавьте капусту. Поперчите, готовьте, помешивая, примерно 10 минут. Оставьте охладиться.
Roll out the dough, cut out circles with a glass or a special mold. Place the filling. Carefully squeeze the edges of the dumplings so that the juice does not leak out.
Раскатайте тесто, вырежьте кружочки стаканом или специальной формой. Выложите начинку. Тщательно сожмите края вареников, чтобы не вытекал сок.
Place a pan of water on the fire, add salt and bring to a boil. Add dumplings and cook until done, 3-5 minutes.
Кастрюлю с водой поставьте на огонь, посолите, доведите до кипения. Выложите вареники и варите до готовности 3-5 минут.
Serve dumplings with cabbage along with sour cream, add a piece of butter.
Подавайте вареники с капустой вместе со сметаной, добавьте кусочек сливочного масла.