Wash the chicken and cut into small pieces. Peel and rinse the vegetables, grate the carrots, and cut the onions and peppers into half rings. Rinse the lentils. Before cooking, if you have time, it is recommended to add water to the lentils and leave overnight.
Курицу вымойте и нарежьте маленькими кусочками. Овощи очистите, промойте, морковь натрите на терке, а лук и перец нарежьте полукольцами. Чечевицу промойте. Перед приготовлением, при наличии времени, чечевицу рекомендуется залить водой и оставить на ночь.
Grease a thick-bottomed frying pan with vegetable oil and add the chicken, fry over medium heat. Add chopped onions and carrots, stir and pour in cream or milk. Simmer covered for 8-10 minutes. Monitor the fluid level and add water if necessary.
Сковороду с толстым дном смажьте растительным маслом и выложите курицу, обжаривайте на среднем огне. Добавьте нарезанные лук и морковь, перемешайте и залейте сливками или молоком. Тушите под крышкой в течение 8-10 минут. Следите за уровнем жидкости и при необходимости доливайте воды.
Add the washed lentils to the frying pan and pour in as much water as needed so that the liquid level is slightly higher than the porridge. Salt, pepper and add turmeric. Simmer over low heat for 12-15 minutes, at the end of cooking, add bell pepper to the pan.
В сковороду добавьте промытую чечевицу и влейте столько воды, сколько нужно, чтобы жидкость по уровню была немного выше каши. Посолите, поперчите и добавьте куркуму. Тушите на маленьком огне в течение 12-15 минут, в конце приготовления положите в сковороду болгарский перец.
Place hot lentil and chicken porridge in portions on plates and garnish with finely chopped cilantro on top. Serve the dish with fresh vegetables.
Горячую кашу из чечевицы и курицы разложите порционно по тарелкам и украсьте сверху мелко нарезанной кинзой. К блюду подайте свежие овощи.