Recipes / Simple salted chicken Простая курица на соли
Chicken meat is one of the healthiest, most affordable and popular types of meat around the world. Experts recommend eating this meat for both adults and children due to its valuable composition. Chicken contains a large amount of protein and a minimal amount of fat and carbohydrates. This meat also contains vitamins A, group B (B, B1, B3, B6, B9, B12), macro- and microelements (potassium, iron, sodium, phosphorus, molybdenum, chromium, calcium, copper, etc.), acids.
Куриное мясо считается одним из самых полезных, доступных и популярных видов мяса во всём мире. Его регулярно рекомендуют включать в рацион как взрослым, так и детям благодаря богатому составу. В курином мясе много белка и минимальное содержание жиров и углеводов. К тому же в его составе присутствуют витамины А, группы В (В, В1, В3, В6, В9, В12), макро- и микроэлементы (калий, железо, натрий, фосфор, молибден, хром, кальций, медь и др.) и кислоты.
Steps / Шаги:
Rinse the chicken, cut in half lengthwise. Peel the garlic, chop with a knife or under a press.
Промойте курицу, разрежьте вдоль пополам. Очистите чеснок, измельчите ножом или под прессом.
Preheat the oven to 200-220 ºС. Pour a thick layer of salt onto a baking sheet, place the chicken, rub with chopped garlic, and turn the carcass back up.
Разогрейте духовку до 200-220 ºС. На противень всыпьте плотный слой соли, выложите курицу, натрите измельченным чесноком, переверните тушку спинкой вверх.
Place the pan with the chicken in the oven and bake for 40-50 minutes until done.
Поставьте противень с курицей в духовку, выпекайте в течение 40-50 минут до готовности.
Serve the chicken hot on a large platter with fresh mashed potatoes and fresh or pickled vegetables.
Подавайте курочку на большом блюде горячей к свежему картофельному пюре и свежим или маринованным овощам.