Cut the onion into small cubes. Peel the potatoes and cut into cubes. Rinse the rice.
Нарежьте лук мелкими кубиками. Картофель почистите, нарежьте кубиками. Промойте рис.
Fry the onion in hot vegetable oil until golden brown.
Обжарьте лук на разогретом растительном масле до золотистого цвета.
Add potatoes to the fried onions, stir and fry until half cooked.
К обжаренному луку добавьте картофель, перемешайте и жарьте до полуготовности.
Add rice to the fried potatoes, salt and pepper. Fill with water, cover with a lid. Simmer over low heat until the rice is cooked, this will take about 40 minutes.
К обжаренному картофелю добавьте рис, посолите, поперчите. Залейте водой, накройте крышкой. Тушите на медленном огне до готовности риса, на это уйдет примерно 40 минут.
Place the finished pilaf with potatoes into deep serving bowls and sprinkle with chopped herbs. Serve with fresh vegetables or vegetable salad.
Готовый плов с картофелем переложите в глубокие тарелки для подачи и посыпьте измельченной зеленью. Подавайте со свежими овощами или овощным салатом.