Wash the chicken fillet and cut into small pieces. In a separate container, rinse the rice. Peel the onions and carrots and finely chop them or grate them on a coarse grater. Separate the garlic from the husk. For pilaf, use long-grain rice that will not stick together during cooking.
Куриное филе вымойте и нарежьте на маленькие кусочки. В отдельной емкости промойте рис. Лук и морковь очистите и мелко нарубите либо натрите на крупной терке. Чеснок отделите от шелухи. Для плова используйте длиннозерный рис, который не будет слипаться во время приготовления.
Heat the vegetable oil in a cauldron or deep frying pan with a thick bottom, place the chicken in it, lightly fry, but do not let it get golden brown. Add whole garlic cloves, salt, seasoning and carrots to the fillet and stir. Immediately pour rice into the cauldron and pour in water so that the liquid level is 1 cm above the pilaf.
В казане или глубокой сковороде с толстым дном разогрейте растительное масло, выложите туда курицу, слегка обжарьте, но не доводите до золотистой корочки. Добавьте к филе целые зубчики чеснока, соль, приправу и морковь, перемешайте. Сразу же засыпьте в казан рис и влейте воду так, чтобы уровень жидкости был выше плова на 1 см.
Simmer the dish for 20 minutes, covered, over medium heat, then gently stir the pilaf using a large spoon. Continue cooking for another 20 minutes. After the time has passed, remove the pilaf from the heat and let it brew for a while.
Тушите блюдо в течение 20 минут под крышкой на среднем огне, после чего аккуратно помешайте плов с помощью большой ложки. Продолжайте готовить еще 20 минут. По истечении времени снимите плов с огня и дайте настояться некоторое время.
Place the hot pilaf on plates and sprinkle with finely chopped herbs on top. Serve the dish with a salad of fresh vegetables.
Разложите горячий плов по тарелкам, сверху посыпьте мелко нарезанной зеленью. Подавайте к блюду салат из свежих овощей.