Wash the pumpkin, peel it, and grate it on a coarse grater.
Вымойте тыкву, очистите от кожуры, натрите на крупной терке.
Sift the flour into a deep bowl, beat in the egg and add salt. Pour in water. Knead the dough until smooth. Wrap in a bag or cling film and leave for 25-30 minutes.
В глубокую чашу просейте муку, вбейте яйцо, посолите. Влейте воду. Замесите тесто до однородности. Заверните в пакет или пищевую пленку, оставьте на 25-30 минут.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Add prepared pumpkin. Cook until soft. Place in a plate, sprinkle with sugar.
Разогрейте сковородку, влейте растительное масло. Всыпьте подготовленную тыкву. Готовьте до мягкости. Выложите в тарелочку, посыпьте сахаром.
Roll out the dough. Cut out circles using a glass or a special ring. Place the filling in the center of each circle, carefully seal the edges of the dumplings.
Раскатайте тесто. Вырежьте кружочки при помощи стакана или специального кольца. Выложите начинку в центр каждого кружка, тщательно слепите края вареников.
Pour water into a saucepan, add salt, place over high heat, and bring to a boil. Add dumplings, reduce heat, cook for 3-4 minutes until done.
В кастрюлю налейте воду, подсолите, поставьте на сильный огонь, доведите до кипения. Вложите вареники, сделайте меньше огонь, варите в течение 3-4 минут до готовности.
Serve the dumplings hot with sour cream.
Подавайте вареники горячими со сметаной.