Grate the carrots. Cut one onion into pieces, grind the second into minced meat.
Натрите морковь на терке. Одну луковицу нарежьте кусочками, вторую измельчите в фарш.
Form meatballs from the minced meat, fry them in a multicooker bowl in the “Fry” mode in vegetable oil until golden brown.
Из фарша сформируйте фрикадельки, обжарьте их в чаше мультиварки в режиме «Жарка» на растительном масле до золотистой корочки.
Remove the meatballs from the bowl and fry the onions and carrots in the remaining oil, sprinkle with turmeric.
Уберите фрикадельки из чаши и на оставшемся масле обжарьте лук и морковь, присыпьте куркумой.
Place rice in the multicooker bowl, add salt, stir, and add water. Carefully place the meatballs on top.
В чашу мультиварки выложите рис, посолите, перемешайте, залейте водой. Сверху аккуратно выложите фрикадельки.
Close the multicooker bowl and cook in the “pilaf” or “porridge” mode until the end of the program.
Закройте чашу мультиварки, готовьте в режиме «плов» или «каша» до окончания программы.
Ready pilaf with meatballs can be sprinkled with herbs for a richer aroma and taste.
Готовый плов с фрикадельками можно посыпать зеленью для более насыщенного аромата и вкуса.