Cut the eggplants into slices, pour in salted water to remove the bitterness, for 20 minutes. Then rinse. Cut the tomatoes, onions and carrots into cubes, and the onions into half rings. Chop the greens too. Clean the walnuts. Rinse the rice.
Баклажаны нарежьте кружочками, залейте подсоленной водой, чтобы вышла горечь, на 20 минут. Затем промойте. Помидоры, лук и морковь нарежьте кубиками, лук — полукольцами. Зелень тоже измельчите. Очистите грецкие орехи. Промойте рис.
Pour oil into the multicooker bowl, fry the onions, carrots and eggplants until golden brown for about 10 minutes.
В чашу мультиварки налейте масло, обжарьте лук, морковь и баклажаны до золотистого цвета около 10 минут.
Add washed rice, curry, turmeric, nuts, herbs, salt to the vegetables, cover with water.
К овощам добавьте промытый рис, карри, куркуму, орехи, зелень, соль, залейте водой.
Set the “Pilaf” mode for 40 minutes, stir, close the multicooker lid.
Установите режим «Плов» на 40 минут, перемешайте, закройте крышку мультиварки.
In addition to parsley and dill, you can add cilantro and basil to the pilaf before serving.
Помимо петрушки и укропа перед подачей в плов можно добавить зелень кинзы и базилика.