Season the chicken fillet with salt, pepper and beat well with a hammer. Cut the meat into thin equal strips. Divide the grapes into halves and remove the seeds. Peel the onion, wash it and cut it into rings.
Филе курицы посолите, поперчите и хорошо отбейте с помощью молотка. Нарежьте мясо на тонкие одинаковые полоски. Ягоды винограда разделите на половинки и удалите косточки. Лук очистите, вымойте и нарежьте колечками.
Heat vegetable oil in a frying pan, add onion and chicken and fry a little. Add curry ingredients, stir and fry for another 10 minutes. If desired, you can add a little lemon juice to the pan.
В сковороде разогрейте растительное масло, выложите лук и курицу и немного обжарьте. Добавьте к ингредиентам карри, перемешайте и обжаривайте еще 10 минут. По желанию можно добавить в сковороду немного лимонного сока.
Add grapes to the pan and pour over yogurt. Stir and simmer until the chicken is completely cooked (about 10 minutes). Place a lettuce leaf in the pocket of each pita, and the prepared chicken with grapes on it.
В сковороду добавьте виноград и залейте йогуртом. Перемешайте и тушите блюдо до полной готовности курицы (примерно 10 минут). В карман каждой питы положите лист салата, а на него – готовую курицу с виноградом.
Serve the pitas hot, sprinkle with finely chopped herbs on top and sprinkle with a little lemon juice. For an interesting presentation, use craft paper envelopes.
Подавайте питы горячими, сверху можно посыпать мелко нарезанной зеленью и немного сбрызнуть соком лимона. Для интересной подачи используйте бумажные крафтовые конверты.