Pre-boil the potatoes and puree them. Peel the onion and finely chop.
Предварительно отварите картофель, измельчите в пюре. Очистите лук, Мелко накрошите.
Pour kefir into a deep bowl, add salt and soda. Mix. Add flour, knead the dough. Wrap in cling film and leave in the refrigerator for 20-30 minutes.
В глубокую чашу влейте кефир, всыпьте соль и соду. Смешайте. Добавьте муку, замесите тесто. Заверните в пищевую пленку, оставьте в холодильнике на 20-30 минут.
Heat a frying pan, add vegetable oil. Add onion, fry until transparent. In a separate bowl, mix mashed potatoes with onions.
Разогрейте сковороду, добавьте растительное масло. Всыпьте лук, обжарьте до прозрачности. В отдельной тарелочке смешайте картофельное пюре с луком.
Take out the dough and roll it out using a rolling pin. Cut out circles and place the filling on them. Pinch the edges.
Достаньте тесто, раскатайте при помощи скалки. Вырежьте кружочки, на них выложите начинку. Защипните края.
Pour water into a saucepan, place on high heat, add salt. As soon as it boils, add the dumplings. Cook for 3-4 minutes.
В кастрюльку влейте воду, поставьте на большой огонь, подсолите. Как только закипит, вложите вареники. Варите в течение 3-4 минут.
Serve dumplings with sour cream.
Подавайте вареники со сметаной.