Wash and clean the berries from debris, dry.
Промойте и очистите ягоды от сора, обсушите.
Pour kefir into a deep bowl, add baking soda and salt. Mix with a whisk. Beat in a chicken egg. While stirring, gradually add flour. Knead the dough. Leave for 10-15 minutes.
В глубокую миску влейте кефир, всыпьте пищевую соду и соль. Смешайте венчиком. Вбейте куриное яйцо. Помешивая, постепенно всыпайте муку. Замесите тесто. Оставьте на 10-15 минут.
Roll out the dough with a rolling pin, cut out circles using a glass or a special ring. Place the filling in the center of each circle and sprinkle with sugar. Pinch the edges to prevent juice from leaking.
Раскатайте скалкой тесто, вырежьте кружочки при помощи стакана или специального кольца. Положите начинку в центр каждого кружочка, посыпьте сахаром. Защипните края, чтобы не протекал сок.
Pour water into a saucepan, add salt, put on fire, and bring to a boil. Add the dumplings and cook for 3-4 minutes over low heat until done.
В кастрюлю влейте воду, посолите, поставьте на огонь, доведите до кипения. Вложите вареники, варите 3-4 минуты на небольшом огне до готовности.
Serve the dumplings hot with honey or sour cream. Sprinkle sugar on top.
Подавайте вареники горячими к меду или сметане. Посыпьте сверху сахаром.