Wash and peel the carrots and onions. Gut the fish, cut off the head, rinse and dry well.
Морковь и лук помойте и почистите. Рыбу выпотрошите, отрежьте голову, промойте и хорошо обсушите.
Grate the carrots on a medium grater, cut the onion into cubes. Fry the vegetables in a frying pan in oil for a few minutes. Then add tomato paste, salt and sugar to taste.
Натрите морковь на средней терке, лук нарежьте кубиками. Обжарьте овощи на сковороде в масле несколько минут. Затем добавьте томатную пасту, соль и сахар по вкусу.
Pass the garlic through a press and add it to the pan along with the bay leaf. Pour in 1 glass of water and wine vinegar. After boiling, taste and add salt if necessary.
Пропустите через пресс чеснок, добавьте вместе с лавровым листом в сковороду. Залейте 1 стакан воды и винный уксус. После закипания попробуйте и досолите, если нужно.
Place the sprat into the prepared marinade. Cover with a lid and simmer over low heat for about 20 minutes.
В приготовленный маринад выложите кильку. Накройте крышкой, тушите на медленном огне около 20 минут.
Before serving, you can sprinkle the fish with fresh parsley.
Перед подачей можно посыпать рыбу свежей петрушкой.