Thaw the berries. Boil the water.
Разморозьте ягоды. Вскипятите воду.
Sift flour into a deep bowl or bowl and add salt. Beat the egg, add vegetable oil. Mix thoroughly. Add hot water little by little. Knead the dough with a spatula and spoon, then when cool, use your hand. Wrap in cling film and leave for 30-40 minutes.
В глубокую мисочку или чашу просейте муку, посолите. Вбейте яйцо, добавьте растительное масло. Тщательно перемешайте. Понемногу вливайте горячую воду. Замесите тесто лопаткой и ложкой, затем, когда остынет, рукой. Оберните пищевой пленкой, оставьте на 30-40 минут.
Roll out the dough using a rolling pin. Use a glass to cut out circles and place the berries on them. Sprinkle with sugar. Bring the edges of the dumplings together and seal tightly with your fingers.
Раскатайте тесто при помощи скалки. Стаканчиком вырежьте круги, на них выложите ягодки. Присыпьте сахаром. Соедините края вареников, плотно скрепите пальцами.
Pour water into a saucepan, put on fire, bring to a boil. Place the dumplings in the water and cook for 5-7 minutes.
В кастрюлю налейте воду, поставьте на огонь, доведите до кипения. Выложите в воду вареники, готовьте 5-7 минут.
Serve the dumplings hot, sprinkle sugar on top, add sour cream or natural yogurt.
Подавайте вареники горячими, сверху присыпьте сахаром, добавьте сметаны или натурального йогурта.