Clean the sprat, remove the head and entrails. Rinse the fish well and place on paper towels to dry.
Почистите кильку, уберите голову и внутренности. Хорошо промойте рыбу, выложите на бумажные полотенца обсохнуть.
Grate the carrots on a fine grater, cut the onion into half rings. Place the tomato paste in a glass, add water and mix thoroughly.
Натрите морковь на мелкой терке, лук нарежьте полукольцами. Положите томатную пасту в стакан, залейте водой и тщательно перемешайте.
Pour vegetable oil into the multicooker bowl and add the sprat. Place onion on top, then grated carrots. Add tomato paste with water and bay leaf.
В чашу мультиварки налейте растительное масло, положите кильку. Сверху положите лук, затем тертую морковь. Добавьте томатную пасту с водой и лавровый лист.
Place the bowl in the multicooker. Select the “Extinguishing” mode for 1 hour 30 minutes.
Поставьте чашу в мультиварку. Выберите режим «Тушение» на 1 час 30 минут.
Add your favorite spices to the sprat, such as herbes de Provence or cilantro. For spicy lovers, jalapeno, chili or cayenne pepper are suitable.
Добавьте к кильке любимые специи, например прованские травы или кинзу. Для любителей острого подойдет халапеньо, чили или кайенский перец.