Rinse the rice and soak in warm water for 30 minutes. Grate the carrots and chop the onion into cubes. Cut the prunes into medium-sized pieces. Boil the chickpeas until half cooked.
Рис промойте, залейте теплой водой на 30 минут. Морковь натрите на терке, лук измельчите кубиками. Чернослив нарежьте кусочками среднего размера. Нут отварите до полуготовности.
Pour oil into a saucepan or cauldron and heat it up. Fry the vegetables for 3 minutes, gradually adding pilaf spices.
В сотейник или казан налейте масло, разогрейте. Обжарьте овощи 3 минуты, постепенно добавляя специи для плова.
Add chickpeas and prunes to the vegetables, add salt and mix everything well.
Добавьте к овощам нут и чернослив, посолите и все хорошо перемешайте.
Pour the rice into the bowl with the chickpea-vegetable mixture and mix well. Then add water to cover the rice and rise by 0.5-1 cm.
В посуду с нутово-овощной смесью высыпьте рис, хорошо перемешайте. Затем, залейте водой, чтобы покрывала рис и поднималась на 0,5-1 см.
After the water begins to boil, place the garlic in the cauldron and cover with a lid. Simmer until cooked for 40-45 minutes, stir occasionally.
После того, как начнет закипать вода, выложите в казан чеснок, накройте крышкой. Тушите до готовности 40-45 минут, периодически помешивайте.
The finished pilaf can be decorated with raisins and basil or cilantro leaves.
Готовый плов можно украсить изюмом и листиками базилика или кинзы.