Carefully scrape the lard skin, wash the piece in cold water, and dry. Peel the garlic.
Проскоблите тщательно шкуру сала, помойте кусок в холодной воде, обсушите. Почистите чеснок.
Cut the lard into large pieces of 10-15 cm. Cut one clove of garlic in half and rub the lard well with it.
Нарежьте сало большими кусками по 10-15 см. Один зубчик чеснока разрежьте пополам и хорошо натрите им сало.
Make a mixture of peppers and salt, roll all the pieces of lard in it. Place a bay leaf at the bottom of a three-liter jar and then add lard, periodically adding garlic cloves.
Сделайте смесь из перцев и соли, обваляйте в нем все куски сала. В трехлитровую банку на дно положите лавровый лист и далее укладывайте сало, периодически добавляя зубчики чеснока.
Keep the lard at room temperature for 2 days, then put it in the refrigerator for 4 days.
Держите сало при комнатной температуре 2 суток, затем уберите в холодильник на 4 дня.
To serve, fry black bread croutons and rub them with garlic; you can also add hot sauces, such as mustard or horseradish.
Для подачи поджарьте гренки из черного хлеба и натрите их чесноком, так же можно добавить острые соусы, например, горчицу или хрен.