Peel the garlic, cut half into strips, and squeeze half into a garlic press.
Почистьте чеснок, половину нарежьте полосочками, а половину выжмите на чеснокодавку.
Make deep holes in the lard with a knife and place the garlic there. In a separate plate, mix crushed garlic, salt, spices and finely broken bay leaf.
Сделайте глубокие отверстия в сале ножом и поместите туда чеснок. В отдельной тарелке смешайте давленый чеснок, соль, специи и мелко поломанный лавровый лист.
Rub the lard with the resulting mixture and wrap it in several plastic bags or in a baking sleeve. It is very important to carefully wrap the bag or sleeve so that the fat does not leak out. Next, place the lard in a cooking container. This could be a double boiler, a slow cooker, or just a mesh over a pan of water. Cook lard for 60 minutes.
Полученной смесью натрите сало и заверните его в несколько целлофановых пакетов или же в рукав для запекания. Очень важно тщательно замотать пакет или рукав, чтобы жир не вытек. Далее поместите сало в емкость для варки. Это может быть пароварка, мультиварка или же просто сетка над кастрюлей с водой. Варите сало 60 минут.
After the lard is cooked, place it in the refrigerator for a day so that it absorbs all the juices. As soon as the lard has cooled, clear it of spices and cut into thin slices.
После того, как сало сварилось, поместите его в холодильник на сутки, чтобы оно впитало все соки. Как только сало остынет, очистите его от специй и нарежьте тоненькими слайсами.
Serve thinly sliced lard with a plate of hot borscht and Borodino bread.
Подайте тонко нарезанное сало с тарелочкой горячего борща и бородинским хлебом.