Peel and rinse the garlic and carrots. Measure out the required amount of salt, sugar and vinegar. Prepare a clean jar with a lid for storing carrots, sterilize it by steaming or in the oven.
Чеснок и морковь очистите и промойте. Отмерьте необходимое количество соли, сахара и уксуса. Подготовьте чистую банку с крышкой для хранения моркови, простерилизуйте ее на пару или в духовке.
Chop the carrots and garlic. Cut the carrots into thin cubes, approximately 5x5 mm. Cut the garlic into 1 mm thick slices.
Нарежьте морковь и чеснок. Нарежьте морковь тонкими брусочками, примерно 5х5 мм. Чеснок нарежьте пластинками толщиной 1 мм.
Make the marinade. Dissolve salt and sugar in water in a bowl and add vinegar.
Сделайте маринад. Растворите в миске соль и сахар в воде и добавьте уксус.
Place the carrots in a jar and fill with marinade. Place the carrots tightly in a prepared clean jar, add garlic, bay leaf and cloves. Pour the marinade over the carrots, add water to the top if necessary and screw the lid on the jar tightly. Leave the pickled carrots in a cool, dark place for 10 days.
Выложите морковь в банку и залейте маринадом. В подготовленную чистую банку плотно выложите морковь, добавьте чеснок, лавровый лист и гвоздику. Залейте морковь маринадом, при необходимости долейте до верха воду и плотно закрутите банку крышкой. Оставьте маринованную морковь в темном прохладном месте на 10 дней.
Serve pickled carrots in vinegar with honey and ginger. Place a portion of pickled carrots on a large plate, place a saucepan with honey next to it and add some pickled ginger.
Подайте маринованную морковь в уксусе с медом и имбирем. Выложите порцию маринованной моркови на большую тарелку, рядом поставьте соусницу с медом и положите немного маринованного имбиря.