Carefully sort the berries, rinse under running water, and drain in a colander. Prepare the blender. Advice. If you use frozen cranberries, they do not need to be thawed first.
Ягоду тщательно переберите, промойте под проточной водой, откиньте на дуршлаг. Приготовьте блендер. Совет. Если используете замороженную клюкву, ее не нужно предварительно размораживать.
Prepare the cranberry base. Place the berries in a saucepan, cover with a lid, and cook over low heat until soft and juicy. This will take approximately 7-9 minutes.
Приготовьте клюквенную основу. Ягоды выложите в кастрюльку, накройте крышкой, на медленном огне доведите до мягкости и образования сока. Это займет примерно 7-9 минут.
Add the remaining ingredients and finish preparing the sauce. Place ginger, honey in heated cranberries and season with ground black pepper. Mix well and cook for 10-15 minutes. Then let the sauce cool slightly and puree it using an immersion blender.
Добавьте оставшиеся продукты и завершите приготовление соуса. В прогретую клюкву положите имбирь, мед, приправьте черным молотым перцем. Хорошо перемешайте и варите 10-15 минут. Затем дайте соусу немного остыть и измельчите его при помощи погружного блендера.
If you want to have a dinner in the best traditions of American cuisine, where cranberry sauce actually came to us, serve it with oven-baked turkey.
Если хотите устроить ужин в лучших традициях американской кухни, откуда, собственно, и пришел к нам клюквенный соус, подайте его к запеченной в духовке индейке.