Wash the orange and lemon. Cut the lemon in half and squeeze the juice out of it. Wash and dry the mint and cherries for serving. To prepare the sauce, take a saucepan, a grater, and a manual citrus juicer.
Апельсин и лимон помойте. Лимон разрежьте пополам и выжмите из него сок. Мяту и вишню для подачи помойте и обсушите. Для приготовления соуса возьмите сотейник, терку, ручную соковыжималку для цитрусовых.
Prepare orange zest and juice. Using the fine end of a grater, zest the orange. Then cut the orange in half and squeeze the juice out of it using a manual juicer.
Приготовьте апельсиновую цедру и сок. С помощью самой мелкой стороны терки снимите цедру с апельсина. Затем разрежьте апельсин пополам и выжмите из него сок на ручной соковыжималке.
Make the sauce. Boil water, add the zest to it and cook for 5 minutes. Then pour in lemon juice, orange juice, sugar and honey. Let the mixture cool. Pour 10 ml of this mixture and dilute the starch in it. Then add it to the mixture and cook until the sauce thickens.
Сделайте соус. Вскипятите воду, засыпьте в нее цедру и варите 5 минут. Затем влейте туда сок лимона, апельсиновый сок, сахар и мед. Дайте смеси остыть. Отлейте 10 мл этой смеси и разведите в ней крахмал. Затем добавьте его в смесь и варите, пока соус не загустеет.
Take a small saucer, place a bowl on it, and pour the sauce into the bowl. Place some cherries and a sprig of mint nearby. Serve orange sauce with sweet dishes: pancakes, pancakes or cheesecakes.
Возьмите небольшое блюдце, поставьте на него креманку, в креманку вылейте соус. Рядом насыпьте ягоды вишни и положите веточку мяты. Подавайте апельсиновый соус к сладким блюдам: к блинам, оладьям или сырникам.