Mix rice vinegar, sugar and salt in a bowl. Wash and boil sushi rice, mix it with a dressing of vinegar, salt and sugar. Tip: you can use special molds to form beautiful sushi.
Смешайте в пиале рисовый уксус, сахар и соль. Помойте и отварите рис для суши, смешайте его с заправкой из уксуса, соли и сахара. Совет: для формирования красивых суши можно использовать специальные формочки.
Slice the fish. For sushi, cut a piece of fillet 2 mm thick and about 5 cm wide. To do this, place a piece of fillet skin side down on a non-slip surface, measure 2 mm from the top and make a deep transverse cut to the skin, then turn the knife to the side and cut the fillet piece from the skin. Slice the entire salmon in this manner.
Нарежьте рыбу. Для суши отрежьте кусочек филе толщиной 2 мм и шириной около 5 см. Для этого положите кусок филе кожей вниз на нескользкую поверхность, сверху отмерьте 2 мм и сделайте глубокий поперечный надрез до кожи, а затем поверните нож вбок и срежьте филейный кусочек с кожи. Таким образом нарежьте всего лосося.
Form the sushi. Wet your hands with water, take 1 tbsp. l. rice and form an oblong bun, holding the rice between 4 fingers and adjusting with your thumb. Lightly brush one side of the salmon with wasabi and press the spread side onto the prepared rice, slightly crimp the rice on the sides, giving the sushi a beautiful and neat shape.
Сформируйте суши. Смочите водой руки, возьмите 1 ст. л. риса и слепите продолговатый колобок, зажав рис между 4 пальцев и подправляя большим. Одну сторону лосося немного смажьте васаби и прижмите намазанной стороной на подготовленный рис, немного обожмите рис по бокам, придавая суши красивую и аккуратную форму.
Garnish the finished sushi with salmon caviar and serve with soy sauce.
Готовые суши украсьте сверху лососевой икрой и подайте вместе с соевым соусом.