Rinse the rice well, then soak the cereal in cold water for 20 minutes. Soak cherries, cranberries and dried apricots in boiling water for 25 minutes, then rinse in cold water. Tip: Short grain rice is best for making porridge. For those who do not like overly soft rice, a long-grain variety is suitable, which turns out more crumbly and dry when cooked.
Рис хорошо промойте, затем замочите крупу в холодной воде на 20 минут. Вишню, клюкву и курагу замочите в кипятке на 25 минут, после этого ополосните в холодной воде. Совет: для приготовления каш лучше всего подходит круглозерный рис. Для тех, кто не любит чересчур мягкий рис, подойдет длиннозерный сорт, который при варке получается более рассыпчатым и сухим.
Prepare the rice. Pour water into a saucepan, add rice, add salt. Turn the heat to low and cook for 30 minutes.
Подготовьте рис. Налейте в кастрюльку воду, выложите рис, добавьте соль. Включите медленный огонь и готовьте 30 минут.
Prepare rice porridge with dried fruits. Combine boiled rice with regular and vanilla sugar, add dried fruits, add butter. Stir. Leave on a warm stove, covered, for 15 minutes.
Приготовьте рисовую кашу с сухофруктами. Соедините отварной рис с обычным и ванильным сахаром, всыпьте сухофрукты, добавьте сливочное масло. Перемешайте. Оставьте на теплой плите под крышкой на 15 минут.
Serve rice porridge with dried fruits with a slice of rye bread.
Подавайте рисовую кашу с сухофруктами к столу с кусочком ржаного хлеба.