Wash the egg with warm water. Measure the flour and sift into a separate bowl.
Яйцо вымойте теплой водой. Муку отмерьте и просейте в отдельную чашу.
Beat the egg with salt and sugar in a separate container. Add vegetable oil and mineral water to the resulting mixture. You can use both sunflower oil and olive oil. Mix well with a whisk.
Взбейте в отдельной емкости яйцо с солью и сахаром. В полученную смесь добавьте растительное масло и минеральную воду. Можно использовать как подсолнечное масло, так и оливковое. Хорошо перемешайте с помощью венчика.
Gradually add sifted flour into the resulting mass. Knead elastic dough. Knead the dough for 5 minutes until all ingredients are completely moistened. Leave the dough to rest for 20 minutes, covering it with cling film to prevent it from drying.
В полученную массу постепенно всыпайте просеянную муку. Замесите эластичное тесто. Вымешивайте тесто в течение 5 минут до полного увлажнения всех компонентов. Оставьте тесто отдохнуть в течение 20 минут, накрыв от заветривания пищевой пленкой.
Roll out the dough to 3mm thickness. The dough is so elastic that you don’t need to sprinkle flour on the table. Cut out circles with a diameter of 6-7 cm with a mold. Place the filling on each circle and pinch the edges. Ready-made dumplings can be frozen or immediately boiled in salted water.
Раскатайте тесто толщиной 3 мм. Тесто настолько эластичное, что стол мукой можно не посыпать. Вырежьте формой круги диаметром 6-7 см. Положите на каждый кружок начинку и защипните края. Готовые пельмени можно заморозить или сразу отварить в подсоленной воде.
Use this dough to make dumplings or dumplings. To please your children, add a few drops of beet juice to the dough; it will turn burgundy.
Используйте данное тесто и для приготовления вареников или пельменей. Чтобы порадовать своих деток, добавьте в тесто несколько капель свекольного сока, оно приобретет бордовый оттенок.