Preheat the oven to 180°C.
Разогрейте духовку до 180 °С.
Mash the cottage cheese with a fork (then there will be small pieces of cottage cheese in the casserole; if you don’t like that, you can grind the cottage cheese in a blender until smooth).
Разомните творог вилкой (тогда в запеканке будут небольшие кусочки творога, если так не нравится, то можно измельчить творог блендером до однородной массы).
Add eggs to the curd mass, mix everything well.
Добавьте к творожной массе яйца, все хорошо перемешайте.
Add sugar and stir.
Добавьте сахар, перемешайте.
Add the remaining ingredients: semolina, starch and salt.
Добавьте оставшиеся ингредиенты: манку, крахмал и соль.
Stir and check the consistency: it should not be runny.
Перемешайте и посмотрите по консистенции: не должно получиться жидко.
Place the curd mass in the mold, smoothing the casserole well (do not grease the mold with anything, so as not to be too greasy, the casserole itself will come away from the edges well).
Выложите творожную массу в форму, хорошо разгладив запеканку (форму ничем не смазывать, чтобы не сильно жирно, запеканка сама хорошо отходит от краев).
Place the casserole in the oven for 45 minutes.
Отправьте запеканку в духовку на 45 минут.
Serve the casserole with sour cream and sugar or berries. If you don't like very sweet dishes, you can simply sprinkle them lightly with powdered sugar.
Подавайте запеканку со сметаной и сахаром или ягодами. Если не любите сильно сладкие блюда, можно просто слегка посыпать сахарной пудрой.