Preheat oven to 220°C. Grate the cheese.
Разогрейте духовку до 220 °C. Натрите сыр на терке.
Boil water and put vegetables in a saucepan (both frozen and fresh must be boiled first, otherwise they will be tough) and cook for literally 5 minutes.
Вскипятите воду и положите в кастрюлю овощи (и замороженные, и свежие нужно предварительно отварить, иначе будут жесткими) и варите буквально 5 минут.
While the vegetables are cooking, prepare the dipping sauce. Beat the eggs, add sour cream and seasoning.
Пока варятся овощи, приготовьте соус для заливки. Взбейте яйца, добавьте к ним сметану и приправу.
Drain the water and place the vegetables on a pre-greased baking sheet. Pour in the sauce and place in the oven for 30 minutes.
Слейте воду и выложите овощи на предварительно смазанный маслом противень. Залейте соусом и поставьте в духовку на 30 минут.
Remove the dish from the oven, sprinkle grated cheese on top and bake for another 10 minutes. If desired, sprinkle the finished dish with herbs.
Достаньте блюдо из духовки, посыпьте сверху тертым сыром и поставьте выпекаться еще на 10 минут. При желании готовое блюдо посыпьте зеленью.
Serve sour cream sauce with the finished dish: mix sour cream with chopped garlic and herbs.
Подайте к готовому блюду сметанный соус: смешайте сметану с измельченными чесноком и зеленью.