Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Dissolve salt in water, mix in a bowl with flour and butter. At the beginning, mix with a spoon (the dough will be lumpy), after 5-7 minutes knead with your hands. You should get a soft and smooth ball.
Растворите соль в воде, смешайте в миске с мукой и маслом. В начале мешайте ложкой (тесто будет комками), после 5-7 минут вымешивайте руками. Должен получиться мягкий и гладкий шарик.
Wrap the dough in film and leave for 20 minutes at room temperature.
Заверните тесто в пленку и оставьте на 20 минут при комнатной температуре.
Sprinkle the table with flour and form the dough into balls, which you need to roll out with a rolling pin or stretch with your hands.
Стол присыпьте мукой и сформируйте из теста шарики, которые нужно раскатать скалкой или растянуть руками.
Place each tortilla in a preheated frying pan without oil and toast over medium heat until the tortilla is cooked through, for a couple of minutes. Turn it over. Then you can turn it over a couple more times until the cake is inflated.
Выкладывайте каждую лепешку на разогретую сковороду без масла и поджаривайте на среднем огне, пока лепешка пропечется, в течение пары минут. Переверните. Дальше можно перевернуть еще пару раз, пока лепешка не надуется.
Cut off the edge of the tortilla and place the filling inside. You can also just wrap the pita instead of cutting it. The filling can be anything, for example, chicken, vegetables and cottage cheese.
Отрежьте край лепешки и поместите внутрь начинку. Также можно не разрезать, а просто завернуть питу. Начинка может быть любая, например, курица, овощи и творожный сыр.