Wash the apples and grapes. Cut the apples into cubes, remove the grapes from the branches.
Помойте яблоки и виноград. Нарежьте яблоки кубиками, ягоды винограда снимите с веточек.
Mix the egg with sugar and salt, add kefir and flour.
Смешайте яйцо с сахаром и солью, добавьте кефир и муку.
Add jam and stir.
Добавьте варенье и перемешайте.
Grease the mold with butter.
Смажьте форму сливочным маслом.
Place grapes and apples in the pan.
Выложите в форму виноград и яблоки.
Pour the dough into the mold and bake for 40 minutes at 180°C.
Перелейте тесто в форму и отправьте выпекаться на 40 минут при температуре 180 °С.
Serve the pie hot, sprinkled with powdered sugar on top.
Подавайте пирог горячим, посыпав сверху сахарной пудрой.