Pour gelatin with water and leave to swell for 30-40 minutes. After swelling, heat the gelatin until the grains dissolve.
Залейте желатин водой и оставьте набухать на 30-40 минут. После набухания нагрейте желатин, чтобы растворились крупинки.
Mix half of the dissolved gelatin with jam, and the other half with kefir.
Смешайте половину растворенного желатина с вареньем, а вторую половину – с кефиром.
Pour the jam into bowls.
Разлейте варенье по пиалкам.
Pour kefir into these bowls in a thin stream.
Влейте в эти пиалки кефир тонкой струйкой.
Place the dessert in the refrigerator to harden for 1.5-2 hours.
Поставьте десерт в холодильник для застывания на 1,5-2 часа.
Garnish the finished dish with sesame seeds. But if someone wants a sweeter dessert, then you can sprinkle it with powdered sugar.
Украсьте готовое блюдо кунжутом. Но если кому-то хочется десерт послаще, то можно посыпать его сахарной пудрой.