Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Prepare the pie base. Grind the cookies (you can use a blender), then add the melted butter and mix. Spread the mixture onto the bottom of the pan, pressing down tightly with a spoon. Put it in the refrigerator.
Приготовьте основу для пирога. Измельчите печенье (можно в блендере), затем добавьте растопленное масло, перемешайте. Выложите массу на дно формы, плотно утрамбовывая ложкой. Уберите в холодильник.
Make berry mousse. Soak the gelatin in water, stir and leave for a while. After it swells, heat the mixture (on the stove or in the microwave). Then, in a small saucepan over low heat, melt the sugar and water and bring to a boil. Add currants to sugar and cook for 5 minutes. Stir and beat the berry mass in a blender, add melted gelatin and leave to cool.
Сделайте ягодный мусс. Замочите желатин в воде, размешайте и оставьте на некоторое время. После его набухания нагрейте смесь (на плите или в микроволновке). Затем в маленькой кастрюле на медленном огне растопите сахар с водой и доведите кипения. Добавьте в сахар смородину и варите 5 минут. Перемешайте и взбейте в блендере ягодную массу, добавьте растопленный желатин и оставьте остывать.
Make the curd mousse. Soak the gelatin in water, stir and leave for a while. After it swells, heat the mixture (on the stove or in the microwave). Mix cottage cheese, sour cream, sugar and vanillin with a mixer. Add melted gelatin.
Займитесь творожным муссом. Замочите желатин в воде, размешайте и оставьте на некоторое время. После его набухания нагрейте смесь (на плите или в микроволновке). Творог, сметану, сахар и ванилин смешайте миксером. Добавьте растопленный желатин.
Assembling the pie. Place slices of curd and berry mousse on top of the base using a tablespoon. Using a wooden stick, make patterns on the surface of the cake. Place in the refrigerator for several hours.
Собираем пирог. На основу выложите столовой ложкой по очереди кружочки творожного и ягодного муссов. При помощи деревянной палочки сделайте на поверхности пирога узоры. Уберите в холодильник на несколько часов.
Before serving the pie, decorate the top with berries and lemon balm leaves.
Перед подачей пирога украсьте его сверху ягодами и листьями мелиссы.