Sift the flour through a fine sieve. Heat the water to 40 degrees and dilute dry yeast in 20 ml of warm water. Soak quinoa grains for 60 minutes, rinse, dry, then grind in a coffee grinder. To serve, rinse and dry the parsley, remove the leaves. Line a baking tray with baking paper and preheat the oven to 200 degrees before cooking.
Муку просейте через мелкое сито. Воду подогрейте до 40 градусов и разведите в 20 мл теплой воды сухие дрожжи. Крупу киноа замочите на 60 минут, промойте, просушите, затем измельчите в кофемолке. Петрушку для подачи промойте и просушите, отделите листочки. Застелите противень бумагой для выпечки, перед приготовлением разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the dough. Dissolve salt in warm water, add sunflower oil, wheat flour, quinoa and yeast. Mix everything and then gradually add whole wheat flour. Knead the dough, cover it with a towel and leave it in a warm place to rise for 60 minutes. Then punch down the dough and divide it into two parts.
Приготовьте тесто. В теплой воде разведите соль, добавьте подсолнечное масло, пшеничную муку, киноа и дрожжи. Все перемешайте и затем постепенно добавляйте цельнозерновую муку. Вымесите тесто, накройте его полотенцем и оставьте в теплом месте для подъема на 60 минут. Затем обомните тесто и разделите его на две части.
Bake a baguette. Form the dough into two baguettes, stretching them to the desired length with your hands. Place the baguettes on a baking sheet lined with baking paper, cover with a towel and place in a warm place for 40 minutes. After this, bake the baguettes in an oven preheated to 200 degrees for 10 minutes, then reduce the temperature to 180 degrees and bake for 40 minutes. Cool baguettes before serving.
Испеките багет. Сформируйте из теста два багета, вытягивая их до нужной длины руками. Выложите багеты на противень, застеленный бумагой для выпечки, накройте полотенцем и поставьте в теплое место на 40 минут. После этого выпеките багеты в духовке, разогретой до 200 градусов, в течение 10 минут, затем снизьте температуру до 180 градусов и выпекайте 40 минут. Перед подачей остудите багеты.
Cut the baguette in half, place one half on the board, and place the second half on top of the first at an angle. Garnish with parsley leaves and place a small bowl of butter next to it.
Багет разрежьте пополам, выложите на доску одну половину, вторую половину выложите на первую под углом. Украсьте листьями петрушки и рядом поставьте небольшую пиалу со сливочным маслом.