Measure out the required amount of food. Peel the shallots. Heat the water. Line a baking sheet with parchment paper.
Отмерьте необходимое количество продуктов. Лук-шалот почистите. Воду подогрейте. Противень застелите пергаментной бумагой.
Make some dough. In a small bowl, combine yeast, sugar and 2 tbsp. l. flour. Pour in half a glass of water, stir. Leave for 15-20 minutes.
Займитесь опарой. В небольшой миске соедините дрожжи, сахар и 2 ст. л. муки. Влейте полстакана воды, размешайте. Оставьте на 15-20 минут.
While the yeast is activating, prepare the onions. Finely chop the shallot, fry in a frying pan with butter for 5-7 minutes until caramelized. Then place on a plate and drain the oil into a separate container.
Пока дрожжи активируются, подготовьте лук. Шалот мелко нарежьте, обжарьте на сковороде с маслом 5-7 минут до карамельного оттенка. Затем выложите на тарелку, масло слейте в отдельную емкость.
Start kneading the dough. Sift the flour into a bowl of suitable size, add salt and shallots. Pour in the remaining water, stir a little and combine with the yeast base. Knead until elastic, about 12-15 minutes. Leave in a warm place to rise for 1-1.5 hours.
Приступите к замесу теста. Муку просейте в подходящую по объему миску, добавьте соль и шалот. Влейте оставшуюся воду, немного перемешайте и соедините с дрожжевой основой. Вымешивайте до эластичности примерно 12-15 минут. Оставьте в тепле для подъема на 1-1,5 часа.
When the dough has doubled in size, proceed to shaping. Sprinkle a little flour on the work surface, lay out the dough, knead it, roll it into a flat cake, divide into 3 parts. Shape each piece into a baguette. Leave for 15-20 minutes covered with a towel.
Когда тесто увеличится в два раза, переходите к формовке. Насыпьте на рабочую поверхность немного муки, выложите тесто, обомните, раскатайте в лепешку, разделите на 3 части. Каждой части придайте форму багета. Оставьте на 15-20 минут под накрытым полотенцем.
Bake the baguettes. While the pieces are rising, turn on the oven at 220 degrees and place a bowl of water on the bottom. After the specified time has passed, transfer the product blanks to a baking sheet, leaving a distance of 3-4 cm between them. Grease with the oil that remains after frying the onions, make diagonal cuts and bake for 30 minutes.
Выпеките багеты. Пока заготовки подходят, включите духовку на 220 градусов, на дно поставьте миску с водой. По истечении указанного времени переложите заготовки изделия на противень, оставляя между ними расстояние в 3-4 см. Смажьте маслом, которое осталось после обжарки лука, сделайте диагональные надрезы и отправьте выпекаться на 30 минут.
In France, baguette is most often eaten for lunch or dinner. Therefore, the best complement to freshly baked bread would be a bowl of hot soup, such as chicken.
Во Франции багет чаще всего едят на обед или ужин. Поэтому лучшим дополнением к свежевыпеченному хлебу будет тарелка горячего супа, например, куриного.