First sift the flour through a fine sieve. Heat half a glass of water for preparing the dough until warm, but not hot. Rinse the green onions and shake off excess liquid. Place the mozzarella and parmesan in the freezer for 15 minutes to make it easier to grate.
Предварительно просейте муку через мелкое сито. Половину стакана воды для приготовления опары нагрейте до теплого, но не горячего состояния. Зеленый лук сполосните и отряхните от лишней жидкости. Моцареллу и пармезан положите в морозилку на 15 минут, чтобы было легче натереть их на терке.
Place the dough on the dough. In a bowl, mix dry yeast, half a glass of warm water and sugar. Stir well, cover the bowl with a towel or lid and place in a warm place for 20 minutes.
Поставьте опару для теста. В миске смешайте сухие дрожжи, половину стакана теплой воды и сахар. Хорошо размешайте, накройте миску полотенцем или крышкой и уберите в теплое место на 20 минут.
Knead the dough. Finely chop the green onions. Grate the mozzarella on a fine grater. In a deep bowl, combine flour, yeast dough, remaining water, salt, add green onions, grated cheese and olive oil. Knead a soft fluffy dough, cover it with a damp towel and leave it to “rest” for 2 hours.
Замесите тесто. Зеленый лук мелко нашинкуйте. Моцареллу натрите на мелкой терке. В глубокой миске соедините муку, дрожжевую опару, оставшуюся воду, соль, добавьте зеленый лук, тертый сыр и оливковое масло. Замесите мягкое пышное тесто, накройте его влажным полотенцем и оставьте его "отдыхать" на 2 часа.
Form baguettes. Place the dough on a table sprinkled with flour, knead and divide into 5 parts. Mash one piece with your hands into an oblong cake, fold its edges towards the center and seal the seam. Fold the dough in half lengthwise again, forming a long baguette. In this way, make 4 more baguettes and place them on a baking sheet. Cover the baguettes with a towel and leave to proof for 40 minutes.
Сформируйте багеты. Тесто выложите на стол, присыпанный мукой, обомните и разделите на 5 частей. Один кусочек разомните руками в продолговатую лепешку, сложите ее края к центру и залепите шов. Еще раз сложите тесто вдоль пополам, формируя длинный багет. Таким образом слепите еще 4 багета и выложите их на противень. Накройте багеты полотенцем и оставьте на расстойку на 40 минут.
Bake baguettes. Preheat the oven to 230 degrees. Grate Parmesan on a fine grater. Place a bowl of water at the bottom of the oven. Make slanting cuts on the baguettes with a knife. Sprinkle each baguette with Parmesan and place the baking sheet in the oven. After 2 minutes, reduce the temperature to 200 degrees and bake the cheese baguettes for another 12 minutes.
Испеките багеты. Разогрейте духовку до 230 градусов. Пармезан натрите на мелкой терке. На дно духовки поставьте миску с водой. Сделайте на багетах косые надрезы ножом. Посыпьте каждый багет пармезаном и отправьте противень в духовку. Через 2 минуты убавьте температуру до 200 градусов и пеките сырные багеты еще 12 минут.
Cut the finished baguettes into fairly thick slices and brush with butter. These simple but delicious sandwiches are perfect with your morning hot coffee.
Готовые багеты нарежьте на достаточно толстые ломтики и смажьте сливочным маслом. Такие простые, но вкусные бутерброды прекрасно подойдут к утреннему горячему кофе.