Fish baked in a baguette turns out juicy and tender, and the bread is soaked in juices from the fish and becomes very tasty, crispy on the outside and soft on the inside. The best types of fish for this dish are pike perch, pike, halibut and cod. Red fish include chum salmon, coho salmon, salmon, trout and pink salmon. Baguette with fish is preferable to eat hot. This appetizer goes well with fresh vegetables, so it is recommended to serve it with a summer salad or sliced vegetables.
Рыба, запечённая в багете, остаётся сочной и нежной, а хлеб пропитывается её соками и становится очень вкусным — снаружи хрустящий, внутри мягкий. Лучше всего для этого блюда подойдут судак, щука, палтус и треска; из красной рыбы — кета, кижуч, лосось, форель и горбуша. Багет с рыбой предпочтительнее есть в горячем виде. Такая закуска прекрасно сочетается с свежими овощами, поэтому её обычно подают с летним салатом или овощной нарезкой.
Steps / Шаги:
If necessary, defrost the pink salmon fillet in the refrigerator for 2 hours, rinse well. Peel the onions. Grate the cheese on a coarse grater. Wash and dry the dill, separate the thin branches from the stems. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking dish with vegetable oil.
Филе горбуши при необходимости разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, хорошо промойте. Репчатый лук почистите. Сыр натрите на крупной терке. Укроп помойте и обсушите, отделите тонкие веточки от стеблей. Разогрейте духовку до 180 градусов. Форму для запекания смажьте растительным маслом.
Combine ingredients for filling. Finely chop the onion. Cut pink salmon fillet into small cubes. Mix onion, fish, salt and fish seasoning in a bowl.
Соедините ингредиенты для начинки. Репчатый лук мелко покрошите. Филе горбуши порежьте маленькими кубиками. Смешайте в миске лук, рыбу, соль и приправу для рыбы.
Prepare your baguette. Cut the bread into pieces approximately 4-5 cm thick, soak each piece in milk for a few seconds, and transfer to a baking dish. Press the crumb in each piece to the bottom.
Подготовьте багет. Хлеб нарежьте на куски толщиной примерно 4-5 см, каждый кусок подержите несколько секунд в молоке, переложите в форму для запекания. Мякиш в каждом куске придавите ко дну.
Bake a baguette with fish. Place the filling among baguettes and spread mayonnaise on top. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
Запеките багет с рыбой. Начинку разложите по багетам, сверху смажьте майонезом. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 40 минут.
Bring the dish to readiness. Sprinkle each piece of baguette with cheese and bake for another 10 minutes.
Доведите блюдо до готовности. Каждый кусок багета посыпьте сыром, выпекайте еще 10 минут.
Serve the baguette with fish, garnishing each serving with a sprig of dill.
Подавайте багет с рыбой, украсив каждую порцию веточкой укропа.