Prepare the ingredients for the baguette with vegetable oil. Heat the water to 36-37 degrees.
Подготовьте продукты для багета с растительным маслом. Подогрейте воду до 36-37 градусов.
Prepare the dough. Pour the yeast into the bowl and add 100 ml of warm water. Stir. The yeast should be completely dispersed. Pour in 250 ml of water and oil. Add some salt. Add flour gradually, leaving a little for dusting the table. Knead the dough. Cover with a towel and let stand for 40 minutes.
Подготовьте тесто. Всыпьте в чашу дрожжи, залейте 100 мл теплой воды. Размешайте. Дрожжи должны полностью разойтись. Влейте 250 мл воды и масло. Посолите. Добавьте постепенно муку, оставив немного для присыпки стола. Замесите тесто. Накройте полотенцем, дайте постоять 40 минут.
Form baguettes. Sprinkle the table with flour. Divide the dough into four parts. Roll out a layer from each and roll into rolls.
Сформируйте багеты. Стол присыпьте мукой. Тесто разделите на четыре части. Из каждой раскатайте пласт, сверните в рулеты.
Bake the baguettes with vegetable oil. Line a baking sheet with paper and sprinkle with flour. Lay out the baguettes. Make 4-5 diagonal cuts on top with a knife, sprinkle with flour. Cover with a towel and leave for an hour. Preheat the oven to 240 degrees. Sprinkle the oven walls with water from a cooking spray to moisten. Bake the baguettes for 15-20 minutes until golden brown.
Запеките багеты с растительным маслом. Противень застелите бумагой, присыпьте мукой. Выложите багеты. Сверху ножом сделайте 4-5 диагональных надрезов, посыпьте мукой. Закройте полотенцем, оставьте так на час. Нагрейте духовку до 240 градусов. Стенки духовки окропите водой из разбрызгивателя для увлажнения. Поставьте запекаться багеты на 15-20 минут до появления золотистой корочки.
Let the finished baguette cool, break it randomly with your hands and serve.
Дайте готовому багету остыть, разломайте произвольно руками и подайте к столу.