Prepare the ingredients for the white bread baguette. Separate the yolk from the white. Melt the butter. Heat the milk until warm.
Подготовьте продукты для багета с белым хлебом. Желток отделите от белка. Масло растопите. Молоко нагрейте до теплого состояния.
Knead the dough. In a bowl, combine oil, water, milk, salt, yeast. Add flour. Knead until a soft dough is obtained. Cover with a towel and keep warm for 1.5 hours. Place the finished dough on the table, knead it with your hands, and leave for another 20 minutes.
Замесите тесто. В чаше соедините масло, воду, молоко, соль, дрожжи. Всыпьте муку. Вымешивайте до получения мягкого теста. Накройте полотенцем, уберите в тепло на 1,5 часа. Готовое тесто выложите на стол, обомните руками, оставьте еще на 20 минут.
Make baguettes with white bread. Divide the dough into four parts. Roll two into layers 1 cm thick, then roll into long rolls. Form the rest into round loaves. Sprinkle with flour. Place on a baking sheet covered with baking paper. Cover with a towel and let stand for 30 minutes. After this, mix the yolk with 5 ml of milk. Brush the top of the dough. Make diagonal cuts on the surface of the baguettes. Leave white bread as is. Bake at 180 degrees for 20-30 minutes.
Сделайте багеты с белым хлебом. Разделите тесто на четыре части. Два раскатайте в пласты толщиной 1 см, затем скрутите в длинные рулеты. Из оставшихся сформируйте круглые булки. Присыпьте мукой. Разместите на противне, покрытом пекарской бумагой. Прикройте полотенцем и дайте постоять 30 минут. После этого смешайте желток с 5 мл молока. Смажьте сверху тесто. На поверхности багетов сделайте диагональные надрезы. Белый хлеб оставьте, как есть. Запекайте при 180 градусах 20-30 минут.
Cool the baguettes and white bread, cut and serve.
Багеты и белый хлеб остудите, нарежьте и подайте к столу.