Sift the flour. Wash and dry the parsley, chop finely and mix with olive oil. Warm the milk to just above room temperature. Line a baking tray with baking paper.
Муку просейте. Зелень петрушки промойте и обсушите, мелко нарежьте и смешайте с оливковым маслом. Согрейте молоко до температуры чуть выше комнатной. Застелите противень бумагой для выпечки.
Knead the dough. Pour vegetable oil into warm milk, add sugar and salt. Add sifted flour and dry yeast. Knead a soft dough, cover it with a towel and leave it warm for 40-50 minutes.
Замесите тесто. В теплое молоко вылейте растительное масло, добавьте сахар и соль. Засыпьте просеянную муку и сухие дрожжи. Замесите мягкое тесто, прикройте его полотенцем и оставьте в тепле на 40-50 минут.
Form baguettes with parsley. Place the dough on a floured work surface. Form four equal spherical blanks. Cover them with a damp towel. Use your fingers to flatten each ball into a flat cake and spread the parsley and butter over it. Roll the dough into a roll, giving it a baguette shape. Seal the edges so that the filling does not leak out during baking. Make vertical cuts along the length of each piece. Brush future baguettes with water.
Сформируйте багеты с петрушкой. Разместите тесто на рабочей поверхности, присыпанной мукой. Сформируйте четыре равные шарообразные заготовки. Накройте их влажным полотенцем. Пальцами разомните каждый шар в лепешку и распределите по ней петрушку с маслом. Скатайте тесто рулетом, придав ему форму багета. Края залепите, чтобы во время выпекания не вытекала начинка. Сделайте вертикальные надрезы по длине каждой заготовки. Смажьте будущие багеты водой.
Bake baguettes with parsley. Carefully place the pieces on a baking sheet and let them stand for another 10-15 minutes. Preheat the oven to 200 degrees, place a baking sheet with baguettes in it, and place a heat-resistant bowl of water down. Bake for about 10-15 minutes. Remove the baguettes and let them cool.
Испеките багеты с петрушкой. Аккуратно выложите заготовки на противень и дайте им постоять еще 10-15 минут. Разогрейте духовку до 200 градусов, поставьте в нее противень с багетами, вниз поставьте жаропрочную миску с водой. Выпекайте около 10-15 минут. Достаньте багеты и дайте им остыть.
Serve the warm parsley baguettes with a glass of cold milk.
Подавайте теплые багеты с петрушкой к стакану холодного молока.