Pour 60 ml of water over the gelatin and leave for 10-15 minutes so that it has time to swell. Prepare the molds for the jelly to harden. To serve, wash and cut the orange into slices. Wash the mint and separate the branches from the stem.
Залейте желатин 60 мл воды и оставьте на 10-15 минут, чтобы он успел набухнуть. Подготовьте формочки для застывания желе. Апельсин для подачи помойте и нарежьте дольками. Мяту промойте и отделите веточки от стебля.
Prepare gelatin. Place the swollen gelatin in a saucepan, pour 1 glass of soda into it, and place over medium heat. Stirring constantly, heat the liquid until the gelatin is completely dissolved.
Подготовьте желатин. Разбухший желатин выложите в кастрюлю, налейте туда же 1 стакан газировки, поставьте на средний огонь. Постоянно помешивая, разогревайте жидкость, пока желатин полностью не растворится.
Make jelly. Pour the rest of the soda into the dissolved gelatin mixture. Stir and pour the hot jelly into molds or jars. Cover with lids and place in refrigerator for approximately 2 hours.
Сделайте желе. Влейте к растворенной желатиновой смеси оставшуюся часть газировки. Перемешайте и разлейте горячее желе по формочкам или банкам. Прикройте крышками и поместите в холодильник приблизительно на 2 часа.
Serve the jelly with orange slices and garnish with mint leaves.
Подавайте желе с дольками апельсина, украсив его листиками мяты.