Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. Boil the water. Wash the cucumber, dry with a paper towel, cut into thin slices using a vegetable peeler.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. Вскипятите воду. Огурец вымойте, обсушите бумажным полотенцем, нарежьте на тонкие кружочки при помощи овощечистки.
Prepare the seaweed. Place the wakame in a deep bowl, cover with hot water, and leave for 10 minutes. Then drain the liquid.
Подготовьте водоросли. Вакаме выложите в глубокую миску, залейте горячей водой, оставьте на 10 минут. Затем жидкость слейте.
While the wakame is steaming, prepare the sesame seeds. Heat a frying pan with sesame oil, add sesame seeds, fry for 1-2 minutes.
Пока вакаме распариваются, подготовьте кунжут. Разогрейте сковороду с кунжутным маслом, высыпьте семена кунжута, обжарьте 1-2 минуты.
Assemble the salad. Place wakame leaves in a deep bowl, add cucumber, season with salt and sugar, pour in soy sauce and rice vinegar. Stir.
Соберите салат. В глубокую пиалу выложите листья вакаме, добавьте огурец, приправьте солью и сахаром, влейте соевый соус и рисовый уксус. Перемешайте.
Sprinkle wakame seaweed salad with sesame seeds before serving. Serve as a separate dish.
Салат с водорослями вакаме перед подачей посыпьте кунжутом. Подавайте в качестве самостоятельного блюда.