Wash the tangerines. Scald with boiling water to make the peel more flavorful. Cut into circles along with the crusts. The width of the slices should be no more than 0.5 centimeters.
Мандарины помойте. Ошпарьте кипятком, чтобы кожура стала ароматнее. Нарежьте кружочками вместе с корками. Ширина ломтиков должна быть не больше 0,5 сантиметра.
Boil the syrup. Mix water and sugar in a frying pan, bring to a boil, cook over medium heat for 5 minutes. Add tangerine slices, cinnamon, bring to a boil again and simmer for a couple of minutes. Turn the tangerines over and simmer for another 2 minutes. Remove from heat and cool.
Сварите сироп. Смешайте воду с сахаром в сковороде, доведите до кипения, варите на среднем огне 5 минут. Добавьте мандариновые ломтики, корицу, снова доведите до кипения и проварите пару минут. Переверните мандарины и потомите еще 2 минуты. Снимите с огня и остудите.
Prepare candied tangerines. Place the tangerine pieces on a baking sheet and dry until completely dry. You can choose any method: in the oven at 50 degrees for about 1-2 hours, leaving the door ajar; at room temperature for 2-3 days; on a heating radiator - 1-2 days.
Приготовьте цукаты из мандаринов. Мандариновые кусочки выложите на противень и сушите до полного высыхания. Можно выбрать любой способ: в духовке при 50 градусах около 1-2 часов, оставив дверцу приоткрытой; при комнатной температуре 2-3 суток; на радиаторе отопления — 1-2 суток.
Serve candied tangerines with a cup of coffee, after sprinkling them with powdered sugar.
Подавайте цукаты из мандаринов к чашечке кофе, предварительно посыпав их сахарной пудрой.