Recipes / Tangerines in chocolate Мандарины в шоколаде
Chocolate covered tangerines are a delicious and unusual dessert that will decorate any holiday table. You can take absolutely any chocolate: bitter, milk, white, with any additives and flavors. Try adding a teaspoon of coffee, a pinch of cinnamon, crushed nuts or even salt to the melted chocolate to make the citrus taste sparkle with new colors. Instead of tangerines, you can use oranges, kiwis, bananas, grapefruits, pomelo, decorating them with various confectionery toppings.
Цитрусовые дары в глазури из шоколада — вкусный и необычный десерт, который отлично дополняет любой праздник. Шоколад можно выбрать любой: темный, сливочный или белый, с различными добавками и ароматами. Попробуйте в растопленный шоколад добавить чайную ложку кофе, щепотку корицы, дробленые орехи или даже чуть соли — так цитрусовый вкус раскроется новыми оттенками. Вместо мандаринов можно взять апельсины, киви, бананы, грейпфры или помело, украсив их разнообразной кондитерской посыпкой.
Steps / Шаги:
Wash the madarins, peel them, divide them into slices, try to remove all the white films.
Мадарины помойте, почистите, разделите на дольки, постарайтесь удалить все белые пленки.
Prepare all ingredients. Melt the chocolate in the microwave for 90 seconds. Grease the dish with vegetable oil.
Подготовьте все ингредиенты. Шоколад растопите в микроволновке в течение 90 секунд. Блюдо смажьте растительным маслом.
Prepare tangerines in chocolate. Dip each tangerine slice into chocolate, place on a plate, and sprinkle with confectionery sprinkles. Place the tangerines in the refrigerator for 5 minutes.
Приготовьте мандарины в шоколаде. Каждую дольку мандарина окуните в шоколад, выложите на тарелку, посыпьте кондитерской посыпкой. Уберите мандарины в холодильник на 5 минут.
Transfer the tangerine slices to a nice, clean plate. Serve the tangerines covered in chocolate, sprinkled with a little powdered sugar.
Переложите мандариновые дольки на красивую чистую тарелку. Подавайте мандарины в шоколаде, немного присыпав их сахарной пудрой.