Wash the tangerines in cool water and dry with a towel, then peel and divide into slices. Squeeze the juice from the tangerine slices and strain it through a fine sieve or cheesecloth.
Мандарины вымойте в прохладной воде и обсушите полотенцем, затем очистите и разделите на дольки. Из мандариновых долек выдавите сок и процедите его через мелкое сито или марлю.
Boil sugar syrup. Pour water into a deep saucepan with a thick bottom and add sugar. Place the pan over medium heat and cook the syrup, stirring, until the sugar is completely dissolved.
Сварите сахарный сироп. В глубокую кастрюлю с толстым дном налейте воду и всыпьте сахар. Поставьте кастрюлю на средний огонь и варите сироп, помешивая, до полного растворения сахара.
Boil tangerines. Add tangerine juice to the saucepan with syrup, stir and cook over medium heat for about 15-20 minutes until golden caramel color. Add a pinch of cinnamon and citric acid. Stir the syrup, simmer for another 2-3 minutes and remove from heat.
Сварите мандарины. Добавьте мандариновый сок в кастрюлю с сиропом, перемешайте и варите на среднем огне примерно 15-20 минут до золотисто-карамельного цвета. Добавьте щепотку корицы и лимонную кислоту. Перемешайте сироп, проварите еще 2-3 минуты и снимите с огня.
Strain the finished tangerine syrup, pour into a convenient gravy boat and serve with pancakes for breakfast.
Готовый сироп из мандаринов процедите, перелейте в удобный соусник и подавайте к блинчикам на завтрак.